Dagcenter Tryckerigatan

DAGCENTER TRYCKERIGATAN är en daglig verksamhet för vuxna och består av ett gäng härliga arbetstagare med lika härlig personal. Verkstad och ateljé finns i Forshaga och här är stor möjlighet för de som arbetar att utveckla sin kreativitet och sina intressen inom skapande och slöjd.

Teknikerna varierar stort liksom materialen, men trä, betong, färg, ull och textil är vanligt förekommande. Återbruk är ett ledord, och på Tryckerigatan blir gamla möbler till nya och rostigt skräp bli fantasifulla figurer.  Konst likväl som bruksföremål tillverkas under både långa och korta processer. I Tryckerigatans ateljéer och verkstäder blir produkter som kuddar, grytlappar, skärbrädor, väggkonst och trädgårdskonst till. I den trevliga butiken ”Titta In” som ligger i centrala Forshaga säljs de sedan. Hela verksamheten utgår från individen och den enskildes förmåga.

Under sommarhalvåret samverkar Tryckerigatan med Gamla Kraftstationen. Samarbetet har pågått under flera år och båda parter har stor glädje och nytta av varandra. Tryckerigatan tar nämligen ett stort ansvar för utemiljön, och förutom lövkrattning o. dyl. så fyller de varje vår Gamla Kraftstationens trädgård med konstnärliga inslag som uppskattas mycket av såväl små som stora besökare.

I år kommer även väggkonst av några konstnärer från Tryckerigatan visas inne i Annexet Längan.

Samarbetet mellan Gamla Kraftstationen och Tryckerigatan är lugnt, harmoniskt och utan krav. Till Kraftstationen kan alla på Tryckerigatan komma. Här möts personal från båda ställen, arbetstagare och ibland också besökare på ett helt naturligt sätt.

Under årets sommarsäsong kommer du som besökare förstås att få uppleva nya, fantasifulla verk och blomsterarrangemang tack vare Tryckerigatans unika kreatörer. I Annexet Längan visas vägghängda konstverk.

Utställningsperiod: 4 maj – 15 september (figurerna i trädgården anländer när sommaren närmar sig)