Depressiva Döden

VICTOR VILLE JOHANNESSON från Dals Långed har blivit känd under namnet DEPRESSIVA DÖDEN som är hans alter ego och som presenterar bitterljuva verk i tekniken mixed media. Verk i form av bilder på sociala medier, posters och böcker som genomsyras av humoristisk svärta. Depressiva Döden kom till genom att Victor skapade ett sätt för att bearbeta sin egen depression och omvärldens oförmåga att möta personer som inte riktigt orkar längre. I hans bok ”Fan vad trist” försöker Döden skaffa ett jobb, börja i terapi, hitta en date eller bara fira jul.

Depressiva döden är en följarsuccé och många känner igen sig i verken där Victor kombinerar mörker, ilska och erfarenheten av psykisk ohälsa.

Victor trivs bäst i ensamheten, lugnet och kravlösheten. Han läser i stort sett inga böcker alls så influenserna ligger knappast i bokhyllan utan snarare i vinylbacken. Victor tycker att han som person är oerhört ointressant när det kommer till Depressiva Döden. Det mesta han skapar är utifrån sina tankar och känslor. Men han vill inte att personen han är ska sätta hinder för att folk ska kunna relatera till det han skapar. Han vill tro att det är tillräckligt personligt för att på något sätt bli allmänmänskligt, och som han uttrycker sig; ”Alla mår mer eller mindre skit någon gång i livet. För så är livet för människan.”

Under Salong 20 upplever du som besökare Victors alter ego Depressiva Döden genom verk som berör de svårhanterliga ämnena mörker och död.

depressivadoden.com @depressivadoden

Utställningsperiod: 4 juli – 1 november