Författarafton 11 oktober

Författarafton – Aino Trosell i samtal med Anna Sims

Om nya romanen Gränsmark – en storslagen berättelse från glesbygden.

Välkommen till en oktoberafton där berättelsen och spänningen står i centrum. Den prisbelönta författaren Aino Trosell och journalisten Anna Sims samtalar om Trosells nya samtidsroman.  Kaffe, mackor och möjlighet att titta runt i Gamla Kraftstationens konsthall ingår också i entrépriset. Kraftstationen är en gammal industrilokal och kan vara lite kylig, så ta på dig en extra tröja. 

11 oktober. Kl. 18. 00

Insläpp från 17.30

Entré inkl. kvällsfika: 100:- + serviceavgift. 

Biljetter via ticketmaster.se

Begränsat antal platser: 40 st. Endast förbokning.

Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Om Gränsmark

Folket på Finnmarken får reda sig själva precis som förr i världen. Fast numera finns det ju bilar och snöskotrar, fläckvis mobiltäckning, gevär med kikarsikten, det finns boxvin och knark och sällan förgås någon längre i ödemarken. 

Brevbäraren Siv Dahlin kör längs de ödsliga vägarna. Hon har precis tagit över postrundan på Finnskogen och börjat lära känna människorna som lever härute i periferin. Hon lyssnar på musik, noterar naturen och årstidernas växlingar medan hon delar ut post. Ibland låter hon sig bjudas på kaffe. 

På vinterns kallaste dag påträffar Siv en rimfrosttäckt kropp på rundan. Hon förstår att mannen är en av de nyanlända som nyss kommit till orten. Efterhand avtäcks spänningar av ovän¬tat slag. Allt är inte heller så enkelt. Ofrivilligt blir hon indragen som vittne, som fyllechaufför, som mottagare av bikt vare sig hon vill det eller inte. 

Aino Trosell, född 1949, har hittills skrivit 26 böcker. 2006 fick hon Ivar-Lo-priset efter att ha gett ut En gränslös kärlekshistoria, som många anser vara hennes viktigaste roman vid sidan av den historiska romanen Hjärtblad från 2010, vilken nominerades till Sveriges Radios romanpris. 

Hon är också en framstående thrillerförfattare. Ytspänning belönades 1999 med Polonipriset, och 2000 utnämnde Svenska Deckarakademin hennes bok Om hjärtat ännu slår till Årets bästa svenska kriminalroman. Uppföljaren Se dem inte i ögonen nominerades till samma pris. on räknas som en av Sveriges stora moderna arbetar¬författare. Aino är född och uppvuxen i Malung. Hon bor i Göteborg.

Anna Sims

Anna Sims, journalist på Nya Wermlands-Tidningen sedan 17 år som förutom nyhets- och kulturjobb intervjuat flertalet författare både på bokmässan i Göteborg och Värmlands bokfestival.