Karin Lykke Groth

KARIN LYKKE GROTH – akvarellisten från Holbæk i Danmark som skildrar rörelse och stämning och som aldrig får nog av leken med pigment och vatten.

Karin Lykke Groth är dansk bildkonstnär med flera års utbildning vid Konstakademien i Köpenhamn och flertalet kurser i modern akvarellteknik vid Gerleborgsskolan. Karin ställer regelbundet ut runt om i hela Norden. Dessutom erbjuder hon akvarellkurser i norska Lofoten. Karin, som finns representerad vid olika offentliga platser har även mottagit flera fina utmärkelser.

”Leken med vatten, pensel, pigment – och mer vatten! – tar aldrig slut. Därför har jag föredragit akvarell som min uttrycksform i över trettio år”, säger Karin. Akvarell är både levande och krävande och det passar Karins sökande efter ett expressivt uttryck riktigt bra. Hon är inspirerad av pigmentets frihet när det möter vatten och provar fortfarande nya tekniker och färgkompositioner.

Karins motiv skildrar rörelse och stämning i nuet, men också ögonblickets intryck och ljusets skiftningar.  Karin har en figurativ utgångspunkt i sitt måleri – men arbetar genom variationer, perception och abstraktio, så det är ofta bara hon själv som kan känna igen den ursprungliga inspirationskällan i en färdig bild. Karin söker kontraster i sina akvareller och söker samtidigt att skildra motivets själ – oavsett om hon arbetar med människor, djur, stilleben eller landskap.

Karin är förtjust i att arbeta i storformat.” Det är en utmaning som jag älskar”, säger Karin och berättar vidare att ”det kräver både fysisk insats och noggrann planering att hålla stora ytor dynamiska och öppna genom måleriprocessen.”

Du som besökare får under utställningen uppleva en serie i storformat; ”Tribute” – en hyllning till människokroppen och dess vackra uttryck! Verken har en utgångspunkt i krokimåleri och med en intressant blandning av den levande akvarellen och en gnistrande, flytande tusch.

www.karinlykkegroth.dk

Utställningsperiod: 4 juli – 1 november