Martin Johan Härd

MARTIN JOHAN HÄRD från Yngsjö kände sig tidigt hemma i den kreativa färg- och formvärlden. Här kunde fantasin flöda och han kände sig fri. Konsten blev tidigt en stor del av Martins identitet och bestämde sig redan i yngre tonåren att han skulle bli konstnär. Martin, som har utbildat sig vid en privat konstskola i Belgien har också arbetat som lärling hos olika konstnärer i flera europeiska länder. Han har gjort mängder med utställningar runt om i världen och finns bland annat representerad vid The National Nordic Museum, Seattle, USA.

Martin arbetar i akryl eller olja. Måleriet är färgstarkt och ofta mycket innehållsrikt. ”Varje bild berättar en detaljrik egen historia som baseras på en inre drift att vilja förmedla något, en tanke, en känsla, en åsikt. Det är ett sätt att kommunicera helt enkelt, en form av att samtala”, säger Martin.

Inspirationen hämtar han från allt.Martin berörs av blå himmel, grå himmel, solen som värmer, regn och blåst, första snön, moln som sakta glider fram, vinden mot kinden, vågor som kluckar, vattendroppar mot rutan, formen på en sten, en gammal knotig tall, ett fotavtryck i sanden, en rostig nyckel på marken, svalan i skyn, katten som sover, hunden som vakar, natten och stjärnorna, månen, stadens puls, lugnet på landet, möten med människor, ett vanligt samtal, ett krokigt samtal, atmosfären i ett rum, sorlet på ett café, nya platser, David mot Goliat, en dikt, ett musikstycke, en vacker blomma, en god kopp kaffe, ett leende… Det tar liksom aldrig slut.

I Martins utställning kan du som besökare uppleva detaljrika målningar i olja eller akryl med allt det där som beskrivs här ovan. Verkliga eller overkliga gestalter i en konkret eller abstrakt värld. Du uppmanas att ta dig tid vid varje verk.

martinjohanhard.com

Utställningsperiod: 4 juli – 3 september

Lämna ett svar