Orsi Mild

ORSI MILD uppväxt i en konstnärsfamilj, född i Budapest men bor numera i Stockholm. Konsten har alltid varit ett stort intresse för Orsi som har studerat en hel del konst och konsthistoria. Och även om konstintresset alltid följt henne så var det först för tio år sedan, under en jobbig period i livet, som hon själv började måla aktivt. Idag är hon yrkesverksam konstnär med många utställningar varje år. Hon jobbar även kvar med undervisning och beskriver förhållandet till sitt arbete som lärare kärleksfullt. Orsi har fått utmärkelser och finns representerad vid ett flertal konstföreningar och vid offentliga platser både i Ungern och Sverige

Orsi inspireras av resor, platser, former, färger och svarta konturer. Hon planerar en hel del, men under själva målandet tänker hon inte så mycket. Då får det bli som det blir. Orsi gillar att skratta medan hon målar och tycker om när andra blir glada av hennes verk.

Besökarna kan förvänta sig att se en utställning med starka och stilsäkra alster. Orsi menar att hennes stil verkligen representerar henne som person och att verken föds ur hennes händer. Hon visar djur i mänskliga situationer och har en återkommande figur, ”The Lonely Man”, som alltid är svart och ses ofta med käpp och dramaten (shoppingvagn). ”Det är symboliskt, men jag lämnar besökaren ensam med sina funderingar”, säger Orsi. Hon berättar att det inte är med avsikt att provocera men med förhoppningen om att väcka en ny eller kanske gammal känsla hos betraktaren. Tekniken är akryl och de återkommande husen är antingen utan perspektiv eller med många olika perspektiv. Välj själv!

www.orsimild.com

Utställningsperiod: 4 juli – 3 september