Pelle Bull

PELLE BULL – den färgstarka konstnären från Deje som målar djur i sin egen helt unika stil.

Pelle Bull bor i Deje. Ingen annan konstnär som har ställt ut på Gamla Kraftstationen har bott så nära konsthallen som Pelle. Han jobbar i en daglig verksamhet i Forshaga som heter Tryckerigatan konst och design. Här ägnar han sig åt sitt skapande i stort sett varje vardag och det är där han har sin egen ateljéplats och utövar sin konstart.

Sportintresset är viktigt för Pelle och simning är den gren han själv utövar på fritiden. Han har simmat länge och medaljskörden är stor.

För ungefär sex år sedan fick Pelle möjligheten att prova måleri på Tryckerigatan och inspirationen infann sig ganska omgående. Därefter har Pelles intresse för måleri som konstart tilltagit och efterhand har han hittat en teknik och en stil som han nu känns igen för. Motiven vill gärna bli djur av olika slag, men han återkommer ofta till fåglar. Han målar på duk och använder olika vattenlösliga färger. Slutligen får motivet en lackerad yta. Resultatet är unikt.

Pelle har tidigare haft någon egen mindre utställning samt ställt ut på några samlingsutställningar tillsammans med sina kreativa arbetskamrater. Under utställningen i Gamla Kraftstationen kan vi garantera en fantasifull och färgstark konstupplevelse. Du kommer känna igen Pelles verk så som beskrivet ovan.

Utställningsperiod: 4 juli – 1 november