Sara Nelin

SARA NELIN bor i Sollentuna med man, katt och två barn. Hon började teckna så snart som hon kunde greppa en krita och därefter har hon fortsatt till skillnad mot många andra. Sara är i grunden autodidakt och tyckte länge att det kändes för stort att kalla sig konstnär eftersom hon inte hade någon formell utbildning. I samband med sin första egna utställning började hon använda epitetet tavelskojare och det har följt med henne sedan dess även om hon nu för tiden känner sig mer bekväm med att kalla sig konstnär. Som ett led i att faktiskt våga kalla sig konstnär har hon på senare år gjort ett konstnärligt basår vid Edsvik konsthall. Hon har gjort mängder av egna utställningar och deltagit många jurybedömda salonger och äger en talang väl värd att upplevas!

Sara har provat många tekniker men landat i tuschen som emellanåt får samsas med akvarell. Hon vill göra bilder som får betraktaren att le. Återkommande är lekfullheten och även om idén till bildens uppkomst ofta utgår från ett allvar så är Saras önskan att det färdiga verket levererar glädje till betraktaren. Många bilder handlar om utanförskap, integration eller en vilja att smälta in. Ofta leker Sara också med ord, där titlarna blir underfundiga meddelanden till betraktaren.

Som besökare på utställningen kan du förvänta dig en lekfull upplevelse där motiven är djur med olika mänskliga attribut. Sara visar verk i främst tusch och markers. Hennes önskan är att roa dig en stund och att du som betraktare känner dig glad när du går därifrån.

www.tavelskojare.se

Utställningsperiod: 4 juli – 3 september

Lämna ett svar