SINA EISLER

SINA EISLER, fotograf och illustratör, som för tre år sedan flyttade med sin familj från Schweiz är numera värmlänning och bor på Hammarö.

Sina fick sin första fotokamera som tonåring och sedan dess har fotografi varit en del av hennes liv. Under sina många, långa resor var kameran och väskan med filmrullar hennes viktiga resesällskap. Men det var först vid trettiofem års ålder som hon bestämde sig för att studera foto på universitetsnivå för att utvidga sina självlärda färdigheter.

 ”Konst, och fotografi i synnerhet, ger mig möjlighet att fånga och förmedla stämningen och upplevelser som annars gradvis förändras och förflyktigas”, berättar Sina som tycker att fotografering är ren kreativitet! ”Det kan vara en solstråle eller en skugga som ger mig en ny idé till ett fotografi. Oavsett om det handlar om ett porträtt eller konstfoto är inspirationskällorna oändliga.

 Under hösten kan du i Gamla Kraftstationen uppleva två bildserier av Sina. Den ena heter ”Hidden Layers” och den andra kallar hon ”Lost Places”.

I bildserien ”Hidden Layers” använder hon sig av det impressionistiska sättet att se på naturen och färger. Sina berättar att när hon under promenader med sin son ibland försöker åskåda världen från en småbarns perspektiv så upptäcker hon dussintals små magiska världar i naturen. Detta är hur några av hennes “Hidden Layers” skapades. “Hidden Layers” är ett fotoprojekt som pågått i flera år. I denna serie använder hon flerexponering som teknik, vilket innebär att varje verk består av upp till 9 fotografier som komponeras på ett experimentellt sätt. Syftet med arbetet är att dokumentera en plats med dess olika perspektiv och synpunkter i en enda bild. Resultaten av dessa kompositioner påminner om impressionismen. När man sakta närmar sig bilderna öppnar de långsamt upp för betraktaren dolda detaljer och hemligheter.

I landet som Sina kommer ifrån finns inte dessa förtrollade, hemsökta och mystiska övergivna platser som hon kallar ”Lost Places”. Sina berättar att när hon under en vandring kom till en ödegård mitt ute i skogen stod det klart; hon bara måste hitta fler sådana ställen och fotografera dem! Under Salong 20 möter du, förutom ”Hidden Layers”, även ett urval av dessa magiska och ibland något skrämmande husrester som Sina fångat på bild.

www.sinaeisler.com

www.instagram.com/sinaeisler

Utställningsperiod 5 september – 1 november.