COMEDY WILDLIFE PHOTOGRAPHY AWARDS

THE COMEDY WILDLIFE PHOTOGRAPHY AWARDS – utställningen som lockar till fniss och gapskratt samtidigt som den väcker samtal om biologisk mångfald, hållbarhet och exploatering.

”Vår värld är enastående vacker och förenar befolkningen på vårt jordklot. Men trots det gör mänskligheten sitt bästa för att exploatera och skada den. Frågor om bevarande och hållbarhet av vilda djur har tagit fart globalt, men budskapen och bilderna som presenteras tenderar att vara negativa och deprimerande”, tycker PAUL JOYNSON HICKS, naturfotograf och grundare av THE COMEDY WILDLIFE PHOTOGRAPHY AWARDS

För några år sedan, när Paul tittade igenom sina djurbilder, stötte han på flera som fick honom att skratta högt. Idén om att humor skulle kunna locka medias tillika vanligt folks uppmärksamhet och agerande hade väckts! Så föddes THE COMEDY WILDLIFE PHOTOGRAPHY AWARDS, från Pauls lilla kontor i Usa River på sluttningarna av Mount Meru i norra Tanzania.

Snart insåg Paul att det var en stor uppgift att klara på egen hand. Men inom kort hade Pauls underbare kompis och medfotograf TOM SULLAM anslutit sig som medarbetare. Och lite senare, den företagsamma och enormt tålmodiga MICHELLE WOODS. Arbetet med tävlingen beskriver trion som underhållande, kaotisk och uppfriskande, och uppdraget lyder;

”The Comedy Wildlife Photography Awards vill på ett positivt sätt främja medvetenheten om globala frågor rörande biologisk mångfald.”

”Kanske låter det både stort och omöjligt, men vår strävan är att göra skillnad, berättar trion. Ämnet påverkar oss alla. Vår planet har problem; våra djur och natur hotas. Vi måste göra något – nu. Genom The Comedy Wildlife har vi skapat ett koncept som lockar till samtal och engagemang.

Varje år väljer The Comedy Wildlife en mindre organisation som arbetar med hotade vilda djur, och genom att donera delar av intäkterna från fototävlingen bidrar det till deras viktiga arbete. Den aktuella arten 2021 är DEN VILDA ORANGUTANGEN.

The Comedy Wildlife har säte i Storbritannien.

Under Höstsalongen kan du uppleva ett urval sanslöst roliga foton från vinnarna genom åren. Om du köper ett verk eller annan produkt kopplad till den här utställningen bidrar du också till bevarandet av DEN VILDA ORANGUTANGEN.

Utställningsperiod: 27 november – 30 december

www.comedywildlifephoto.com

www.savewildorangutans.org