Constanze Wartenberg

Salong 2021

CONSTANZE WARTENBERG – den detaljrika konstnären från Mölnlycke vars verk inspireras av människan och samtiden.

Constanze är från början från Tyskland men bor sedan drygt tjugo år i Sverige, närmare bestämt i Mölnlycke, men också med ett sommarhus i Värmland, inte så väldigt långt från Deje.

Som ung ville Constanze först utbilda sig inom grafisk design, men i stället blev det psykologi och kanske är det därför som människan ofta står i fokus i hennes konstnärliga verk.

 Genom studierna i psykologi har hon bland annat intresserat sig för ögonrörelser, människans syn och kognition. Dessa teman finns på sätt och vis även med i hennes bilder. Inspirationen till verken hämtas från olika håll. Men ibland kan det vara ett ämne som Constanze gärna vill gestalta och ibland är det snarare, material, färger eller former som hon råkar hitta och som ger upphov till skaparlust.

 Constanze jobbar med olika tekniker som akvarell och akryl, men också graffiti. Dessutom använder hon olika material för att skapa former och struktur. Något som utmärker Constanze verk är de glasögonglas hon applicerar för att lyfta fram detaljer eller skapa små ”rum” i bilderna. Constanze berättar; ”I bild och form vill jag visualisera hur människor skiljer sig i sätt att se och uppleva samtiden. I mina bilder tycker jag om att blanda mera abstrakta element och små figurativa detaljer som man kan upptäcka vid närmare betraktelse.”

 Under Salong 21 kan du som besökare se fram emot en rad verk fulla av detaljer och underfundigheter. Social distancing är förstås ett ämne som den senaste tiden berört och berör oss världen över. Så även Constanze. Du uppmanas ta dig tid när du går på upptäcktsfärd bland Constanze samtidskonst – för en stunds eftertanke.

 Utställningsperiod: 4/6-29/8

 wartenberg.se