Elin Zlatkovic

ELIN ZLATKOVIC – konstfotografen från Skövde som med sitt unika bildspråk kombinerar estetik och fantasifulla äventyr med ett tydligt samhällsengagemang.

Elin Zlatkovic bor i Skövde tillsammans med sin man och två barn. För några år sedan skaffade hon sig sin första riktiga kamera för att kunna ta bättre bilder på sina egna barn. Det visade sig snabbt att känslan för fotografering och redigering fanns inneboende, och snart började förfrågningar på beställningar från både bekanta och obekanta att trilla in. Frilansandet övergick snabbt till ett eget företag.

Genom sin egen stil och bildspråk vill Elin få betraktaren att stanna upp och reflektera  en stund. Vissa av bilderna innefattar budskap och samhällsfrågor som hon personligen vill lyfta fram. Förutom samhällsengagemanget i konsten älskar Elin att skapa barnbilder i miljöer som är fyllda av fantasi och magi, där barnen får vara ute i sitt alldeles egna äventyr. Elin beskriver sig själv som lättsam och social. ”Jag älskar barn! Barn är det finaste och viktigaste vi har och därför är huvudkaraktärerna i mina bilder mestadels barn.”

Det Elin brinner mest för inom fotografering är efterarbetet och att förvandlingen till något helt annat än vad originalbilden visar. Elin beskriver också vikten av att hela tiden utvecklas för att hålla sig driven och motiverad.

Sommaren 2020 fick Elin sitt genomslag med bilden ”Never Underestimate Girl Power” som ledde till ett samarbete med Astrid Lindgrens bolag och Rädda barnen för att hjälpa flickor på flykt genom kampanjen ”Pippi of Today”. År 2020 vann Elin näringslivspriset ”Årets Rookie” som utsågs av Nyföretagarcentrum Skaraborg, Företagarna Skövde och Tibro. Strax efter fick hon motta ”Årets unga nyföretagare” i Sverige 2020. Detta pris utsågs av Nyföretagarcentrum Sverige samt Fortnox.

Under Vintersalongen kan du som besökare uppleva en större antal intressanta och vackra bilder av Elin. Motiven är förstås barn i fantasifulla sammanhang och miljöer men ofta med samhällsengagemanget i tydlig kontext.

Utställningsperiod: 27 november – 30 december

elinzfotografi.se