Hanna Ekegren

HANNA EKEGREN – konstnären från Västra Frölunda som gillar olika, har fokus på allas lika värde och där verken levererar både glädje, tröst och kontemplation.

Hanna Ekegen, från Västra Frölunda har sedan barnsben tecknat och målat. Hon ser sig själv som autodidakt, men det är inte riktigt sant för det var lusten till fotografi som tog henne till en folkhögskoleutbildning där Hanna under två år fördjupade sig i både konst och foto. Därefter följde Göteborgs universitet med studier i Konstvetenskap och efter det fortsatte Hanna med att utbilda sig inom kommunikation och media. Studierna ledde till jobb som illustratör på en avdelning med landskapsarkitekter och senare som inhouse AD på ett globalt företag. Konsten fick stå åt sidan några år. 2008 hade Hanna så smått börjat återuppta måleriet och hennes man och bästa vän pushade henne att ställa ut. Och där kom vändningen, en avgörande punkt i Hannas konstnärskap. Under trädan hade ett nytt färg- och formspråk växt fram och konstpubliken hyllade Hanna. Allt sålde slut och efterfrågan var stor. Sedan tio år tillbaka jobbar Hanna heltid med sitt konstnärskap. Tacksamheten för att drömmen bär är stor, berättar Hanna.  

Efter många utställningar både i Sverige och internationellt återfinns nu Hannas kunder över hela världen.

”Skaparlusten är en aldrig sinande källa av inspiration”, säger Hanna och fortsätter ”Jag är en människa som i grunden mår bra och är tillfreds och det är då jag trivs som bäst i min ateljé, i ett hav av oftast energifyllda och snälla kulörer. Inspirationen kommer oftast inifrån, till stor del är det genom det undermedvetna mina händer styrs. Glada former och färger där ögonen tillför en gnutta vemod. Så som livet är, alla pusselbitar måste finnas, få utrymme,” beskriver Hanna som också berättar om vikten att allt har en botten i allas lika värde, det är betraktaren som själv läser in om det är samkönade figurer eller män och kvinnor på bilderna. Hanna gillar olika och alla har rätt att vara den unika varelse de är satta här att vara, allt i respekt till våra medmänniskor.

Under hösten möter du som besöker konsthallen färgstarka, stora målningar som Hanna hoppas blir källor till tröst, glädje, energi och kontemplation. Målningar som inbjuder till att se djupare in i motivet, att stanna upp och resa inåt.

www.hannaekegren.se

@hannaekegren

Utställningsperiod: 3/9-31/10