Jenny Christenson

Salong 2021

JENNY CHRISTENSON – den värmländska fotografen från Göteborg som lockas av den fria fotografin och kämpar för vildhästarnas bevarande.

 Jenny är en värmländsk fotograf som bor och verkar i Göteborg. Naturen är hennes livselixir. Redan som 10-åring visste hon att hon ville bli fotograf, men vägen dit visade sig vara ganska lång och krokig. Jenny, som skulle plugga ekonomi i Göteborg kom i kontakt med kreativa människor i konstnärskretsar som uppmuntrade henne att gå sin egen väg. Hon följde sina drömmar och hoppade helt enkelt av. Hon fick chansen att börja en videoproducent-utbildning som utmynnade i en kortfilm på Göteborgs Filmfestival. Därefter jobbade hon en kort tid på en porträttateljé som följdes av studier inom fotografisk dokumentation på Biskops-Arnö och direkt efter det en tid på HDK Valand. Jenny är belönad med flera stipendier.

 Som många andra fotografer är det ljuset som Jenny inspireras av. Hur ljuset kan skifta och ändra karaktär. Men även andra konstnärer och det faktiska objektet utgör en sorts inspiration.  ”Fotoobjektet i kombination med ljuset lockar fram lusten att skapa.” säger Jenny. Hon beskriver ”Den fria fotografin är för mig ett sökande, ett utforskande – en inträdesbiljett till det jag är nyfiken på. En process där man i början inte vet riktigt vart man är på väg…”

 Jenny har funderat över begreppet dynamik och vad som gör en bild dynamisk eller inte. Dynamik handlar om kroppar i rörelse, men om bilden skapar något hos betraktaren är den då dynamisk eller statisk?

 Jenny stora passion är att fotografera och dokumentera möten med vilda hästar. Jenny och hennes bror Thomas kämpar för de vilda mustangernas existens och bevarande. De har under sina resor till USA porträtterat hästarna genom fotografi och måleri som lett till gemensamma utställningar.

Under Salong 21 kan du som besökare förvänta dig fotografiska verk med undertexten dynamik. Och vi kan också garantera dig en upplevelse i hästväg! Brodern Thomas Christenson, måleri, är även han aktuell med utställning på Gamla Kraftstationen under samma period.

Utställningsperiod: 4/6-29/8

jennychristenson.myportfolio.com