Linda Åkerblom

LINDA ÅKERBLOM – ullskulptören från Kungsängen som genom sina (g)ulliga ödlor och ormar lockar fram leenden och gör betraktaren lite varmare inombords.

Linda Åkerblom, från Kungsängen, mer känd under namnet A little sheepish art, är en gladlynt, självlärd ullkonstnär som även driver en liten ullbutik. Skapandet har alltid funnits där och Lindas liv har kantats av olika kreativa intressen men alltid med den gemensamma nämnaren färg.  Att hon fastnade för ullen som material är en ren slump. Linda, som virkade mycket en period, blev nyfiken på att färga garn, och snart kom tanken på att om man kan färga sitt garn kanske man även kan göra garnet själv. Sagt och gjort; Ull och spinnrock införskaffades, och tids nog även nåltovningsnålar. När pandemin slog till fick Linda möjligheten att utveckla tekniken nåltovning och sedan har den ena pusselbiten efter den andra fallit på plats. Idag bedriver Linda sin verksamhet på heltid och hon njuter helhjärtat av att få skapa även på arbetstid.

Linda inspireras av själva ullen. Men också av djur och figurer hon ser eller tänker på. Sedan kittlas hjärnan av att tolka och återskapa det i ull. Tekniken är nåltovning och Linda leker fram sina alster.  Ullen är ett tillåtande, mjukt material som låter sig formas. Hon har hänförts av hur ett enda verktyg, nåltovningsnålen, faktiskt kan åstadkomma en skulptur med både personlighet, karaktär och glimten i ögat. För att göra verket ännu mer unikt och originellt adderar Linda ibland små ädelstenar och äkta fossila dinosaurieäggskal! -Den färdiga ullskulpturen inspirerar henne vidare till nästa, och det har blivit som ett sorts kreativt beroende med positiva förtecken.

Under Sommarsalongen presenterar Linda en kavalkad av mjuka ödlor och andra fantasivarelser. Världen behöver mer gulligt än någonsin och de här verken blir garanterat årets (g)ulligaste. Lindas önskan är att hennes sockersöta ödlor och ormar kommer locka fram leenden och göra betraktaren både glad och lite varmare inombords.

Utställningsperiod 18 maj – 17 september 

@alittle.sheepish.art