Lynn Hofmann

LYNN HOFMANN – den kreativa akvarellisten från Kil som låter ljuset och harmonin träffa hjärtat på betraktaren.

Lynn Hofman är en kreativ förskollärare från Kil. Lynn, som växte upp i Åmål tecknade mycket som barn, mestadels hundporträtt i blyerts och seriefigurer. Pennan lades åt sidan i ganska många år när familj och barn blev huvudfokus. Längtan efter att börja måla växte och till sist vågade Lynn prova akvarellmåleri. En teknik som hon beskriver som svår, men spännande och utmanande eftersom det finns så otroligt många vackra, häftiga och dramatiska effekter som man kan åstadkomma.

Lynn är i stort sett autodidakt men har deltagit på workshops och kortare kurser hos flera erkända konstnärer för att utveckla sitt uttryck och sina tekniker.

Motiven är inspirerade av svensk och nordisk natur och omgivning. Från norr till söder, kust till fjäll. ”Jag vill fånga ljuset och stillheten och förmedla lugn och harmoni till betraktaren”, berättar Lynn.

Besökaren får under Sommarsalongen uppleva färgsprakande akvareller i både stora och små format. Och Lynn berättar; ”Möt en trolsk skogstjärn, stilla sjöar och hav, solvarma klippor och stenar, dimhöljda soluppgångar på kalhyggen och en och annan björk. Det bästa från alla våra fyra årstider. Akvareller där ljuset och harmonin går ända in i hjärtat på betraktaren.”

Utställningsperiod 18 maj – 17 september

www.lynnsakvareller.se

@lynnsakvareller