Oliver Skifs

Salong 2021

OLIVER SKIFS – konstnären från Stockholm som med en förkärlek till läder, lajv och musik frambringar exceptionella verk i en helt unik stil.

Oliver Skifs från Stockholm har målat och tecknat så länge han kan minnas och i trettonårsåldern började han ägna sig åt hantverk. Oliver är en sann allkonstnär och hans kreativitet spänner över flera plan. Han behärskar en rad tekniker och de konstnärliga uttrycken sträcker sig från porträttmålningar till kostymdesign och kostymmakeri för teater och film. Det var genom det genuina intresset för medeltid, fantasy och lajv som lusten att tillverka och designa kostymer väcktes. Specialområdet är läderhantverk. Oliver är autodidakt men har själv vid ett flertal tillfällen hållit kurser i sitt gebit läderhantverk. Dessutom har han undervisat vid diverse konstskolor i färglära och konceptdesign.

Musik är Olivers andra stora intresse. Musiken inspirerar ofta till motiven i hans konst, och då ofta just i läder, vilket är något han är ganska ensam om. Att Oliver har en fascination för olika tekniker märks tydligt. Han arbetar med akryl, kol och olika skulpterande material, gärna i kombination med sina lädermotiv. Detta ger en viss 3D-effekt och gör hans tavlor unika och spännande.

Hängivelsen för medeltid, fantasy och lajv liksom drivet att designa och tillverka masker, kostymer och rustningar har lett till att Oliver idag har kunder över hela världen.

Under Salong 21 möter du Olivers unika stil enligt ovan. Kanske blir det en helt ny upplevelse för dig som betraktare.

Utställningsperiod: 4/6-29/8