Thomas Christenson

Salong 2021

THOMAS CHRISTENSEN – den kraftfulla bildkonstnären från Karlstad som låter skapandet vara en oas och energikälla.

För Thomas började den konstnärliga vägen egentligen redan i barndomens fantasivärld när han ritade och målade. Han upptäckte i tidiga år att skapandet fick honom att må bra. Efterhand fördjupade han sig och provade olika tekniker.

Som sextonåring började Thomas att jobba på Kamyr AB där han gick i pappans fotspår, och det var inte förrän många år senare när Thomas fick rådet av en psykolog att börja studera bild och form som han satsade konstnärligt. Han följde rådet och sökte till Kyrkeruds folkhögskola. Genom skolan och studierna kände Thomas att han kommit rätt. ”Det var det jag alltid velat göra!”, berättar han. Efter några år på Kyrkerud fortsatte han konststudierna på Gerleborgsskolan i Bohuslän.

Thomas berättar att han har lättare att uttrycka sig i bilder än i ord. Han beskriver att när han får en idé han vill pröva, och flowet och känslan kommer är det helt enkelt underbart!
”Skapandet är som en oas för mig där jag kan andas ut för att få energi för att orka med vardagen.”
En viktig inspirationskälla är hästen, vilket är ett återkommande motiv i hans konst som ofta är målerier i olja, akryl eller kol. Tillsammans med sin syster har han rest i USA för att studera och måla vildhästar.

Thomas har fått flertalet stipendier och priser både i Sverige och utomlands och hans konst finns representerad på flera offentliga platser i landet. Om du tycker att Thomas är bekant kanske det är för hans medverkan i TV-programmet Lerins Lärlingar.

Under Salong -21 kan du förvänta dig Thomas kraftfulla uttryck i form av bland annat hästar i olika tekniker som beskrivet ovan; olja, akryl och kol. Även Thomas syster Jenny Christenson, fotograf, ställer ut under Salong -21 med temat hästar.

Utställningsperiod: 4/6-29/8

christensonthomas.com