Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Ateljé Artists in action: Catrin Schmeer

13 augusti - 18 augusti

Äntligen har vi öppnat en ateljé med Artists in Action!

Här kan du som besökare uppleva konstnärer i arbete.

Möt Catrin Schmeer i ateljén Artists in action 13 – 18 augusti kl 11-16.

Catrin Schmeer är en Stockholmsbaserad konstnär med rötterna i Värmland. Hon är utbildad konstgrafiker på Grafikskolan i Stockholm och har tidigare jobbat med att designa mönster och print till modebranschen.
Välkommen in till Catrin i ateljén och upplev skogsmagi och värmländska sagolandskap! Du får se bilderna växa fram och om du vill även hjälpa till att lägga till bitar i ett stort kollage som är inspirerat av platsen runt Gamla Kraftstationen.
”Eye on the Journey” heter konstprojektet som handlar om att återskapa naturens magi. Resan börjar i djupa värmländska skogar bland mörka tjärn och skogiga öar, och fortsätter sedan vidare bland folksagor & sägner och hämtar inspiration från kurbits, art nouveau och andra historiska ornament.
Bilderna hon jobbar med nu är unika kollage från egna foton som bearbetas digitalt stämningar från skogen. Former från naturen spegelvänds och sätts ihop i nya konstellationer och vävs ihop lager på lager. Skogen kan bli en katedral och skogstjärnet ett tak i utomhus-sal…
”Jag ser former i naturen som jag vill ta hand om och se om de kan bli byggstenar i något inre landskap som mer är upplevelsen av skogen. Förhoppningsvis kan betraktaren känna att de tittar in i en saga. Ofta repeterar jag samma form i en slinga, repetitionerna skapar en rytm som en visuell vaggvisa. Kanske finns det någon grundläggande trygghet i själva upprepandet ”

Välkomna!

Detaljer

Start:
13 augusti
Slutar:
18 augusti
Evenemang Kategori:

Arrangör

Gamla Kraftstationen
Telefon
072-5890071
E-post
info@gamlakraftstationen.se
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Gamla Kraftstationen
Bruksvägen 10E
Deje, 66932 Sverige
+ Google Map
Telefon
072-5890071
Visa Plats-webbplats