Tillgänglighet

Begränsad tillgänglighet på området

Gamla Kraftstationens område är belägen i en gammal kulturmiljö bestående av ett par äldre byggnader och delvis ojämn terräng. Det kan vara bra att känna till att området till viss del inte är optimalt anpassat för den som har rörelsehinder. Vi hoppas att du som besökare har överseende med att kulturområdet från början inte var byggt för att vara en kulturarena och att vi inte har kunnat tillrättalägga området helt och hållet. Vi jobbar förstås på saken, även om det är en utmaning, och vi lovar att det ska bli bättre och bättre för varje säsong.

Parkering

För den som har rörelsehinder går det bra att åka bil fram till entrén och parkera på närliggande skyltad parkering. Där är området asfalterat och enkelt att ta sig fram.

Toaletter

På området finns en egen bod med tre stycken toaletter. I Annexet Längan finns en handikappanpassad toalett samt skötbord.

Kraftstationen

Det finns en ramp in i byggnaden. På nedre plan tar man sig fram med rullstol på de flesta ställen. Några mindre nivåskillnader finns. Till våning 2 finns dessvärre ingen hiss, men vi hoppas att vi någon gång kan installera en.

Annexet Längan

Här finns entrén till konsthallen, våra fina shop samt handikappanpassad toalett. Det finns en ramp in i byggnaden. På nedre plan tar man sig fram med rullstol på de flesta ställen. Någon enstaka mindre nivåskillnad finns. På våning 2 finns den kollektiva ateljén Makerstation. Än finns ingen hiss, men det jobbas för att så småningom få installerat en.

Hundar på besök

Hos oss är hundar alltid välkomna, i både konsthall och café. Vi ber dig som hundägare att hålla hunden kopplad och under god kontroll av dig som ägare. På så vis kan alla våra gäster uppleva ett tryggt besök.

Digital tillgänglighet av konst

Du som inte tar dig upp på övervåningarna kan till viss del ta del av konsten genom att titta på bilder av de verk som visas där. Bilderna visas på en digital skärm på nedre plan.

Matallergier

Culinarum Café kan tillgodose de flesta behov när det gäller allergier. Prata med personalen när du beställer mat eller fika om du har behov av någon specialkost.

COVID-19

Just nu finns inga restriktioner med anledning av covid -19, men vi uppmanar dig som besökare att ändå undvika trängsel och hålla god handhygien för allas trivsel. Varmvatten och tvål finns vid toaletterna. Handsprit finns fortsatt strategiskt utplacerad. Använd gärna och ofta.

Under pandemin lärde vi oss tänka på hur flödet in och ut i lokalerna fungerar bäst, och därför har vi behållit en del av de förändringarna. Ett exempel på det är att all ev. köbildning sker utomhus, gäller även till Culinarum Café. Begränsat antal platser inomhus men det finns gott om sittplatser utomhus. Eventuellt regnväder rår vi inte på.

Vi ber dig som besökare att ha gott om tid när du kommer. Lugn och ro ger ett behagligt besök för alla. Vi följer självklart rekommendationer och beslut från regering och myndigheter. Vi håller oss uppdaterade om det beslutas om nya regler som påverkar oss. Vi ber dig om överseende och ödmjukhet om smittläget skulle förändras och vi behöver vidta nödvändiga åtgärder. Tack för visad hänsyn.

Har du frågor? Välkommen att kontakta oss nedan!

Sidan uppdaterades senast 2024-01-24