Marie-Louise Landén

MARIE-LOUISE LANDÉN – den färgstarka konstnären från Stockholm och Köpenhamn som med geometri och energi målar livets kalejdoskop.

Marie-Louise Landén är sedan dryga tjugofem år sedan yrkesverksam konstnär och har ateljéer i såväl Stockholm som Köpenhamn. Marie-Louise har bland annat en treårig konstutbildning bakom sig och har även gått i lära hos Gunnel Moheim. Hon är mycket aktiv och har en lång rad utställningar bakom sig.

Marie-Louise beskriver. ”När jag en gång för länge sedan började måla, var det för att skapa världar där livet är gott och världar där vi människor lever i samklang med naturen. Så småningom fann jag fram till mina fantasifulla hus. Hus som emellanåt omvandlas till små former av fyrkanter och trianglar, precis som livet; en ständig förändring.”

Marie-Louise experimenterar lekfullt med rumslighet och former. Oftast jobbar hon med olja. Verken kännetecknas av energi, geometri, perspektiv, glädje, finurlighet och kraftfulla kulörer.

Livets kalejdoskop är den stora inspirationskällan för Marie-Louise som berättar; ”Alla små delar som på något magiskt vis hör samman även om vi kanske inte ser det. Det hänger också ihop med min livsfilosofi och yoga som jag praktiserat och arbetat med under en stor del av mitt liv.”

Upplev Marie-Louise old cities och fantasifulla hus genom färgstarka verk fulla med livsglädje, flow och hopp. Sådant som hon tror många mår extra bra av idag.

Utställningsperiod 27 juli – 29 september

www.marielouiselanden.com