Sofia Linder

SOFIA LINDER – den experimentlystna konstnären från Skoghall som målar med känslornas många nyanser.

Sofia Linder, bor i värmländska Skoghall men är uppvuxen på landet i Blomskog med mycket kreativitet runt omkring sig.

Sofia har alltid målat, skrivit dikter, fotograferat och sjungit. Redan på gymnasiet valde hon att studera konst och form. Efter det blev hon frisör och makeupartist och startade företag. För fyra år sedan blev konsten en del i Sofias företagande bland annat genom satsningen Norra Galleriet där hon tillsammans med en kollega erbjuder konstkurser och utställningar.

Genom åren har Sofia förkovrat sig i en rad konstkurser. Hennes nyfikenhet och experimentlusta har lett henne framåt som konstnär. Sofia är offentligt representerad i flera kommuner och regioner. Hon är även aktiv med utställningar runt om i landet.

”Min inspiration finner jag via min ofiltrerade personlighet, känner av och känner in och kanaliserar ut det i något kreativt,” berättar Sofia.

”För mig är det viktigt att känna en nerv i måleriet, det måste beröra.”

Musiken är också källa till inspiration och flertalet av verken har även en tillhörande dikt. Blandteknik med palettens och känslornas många nyanser genomsyrar skapandet. Sofia förklarar också att hon tycker om när det glada och humoristiska möter vemodet och allvaret.

Utställningsperiod 27 juli – 21 augusti

Instagram: @salongenskonst