Åsa Gamgam Leanderz

ÅSA GAMGAM LEANDERZ – konstnären från Mariestad som kraftfullt och mustigt komponerar oljemålade toner med både djup och höjd.

ÅSA GAMGAM LEANDERZ fascinerades redan i unga år av konstens värld. Och trots att hon hade ett tidigt intresse för måleri och teckning var det fotografistudier på Mullsjö folkhögskola hon inledningsvis styrde in på. I fotolaboratoriet tillbringade hon såväl dagar som nätter. Kreativiteten flödade och det var här hon lade grogrunden till sin konstnärliga utveckling. Därefter följde konststudier inom måleri och teckning i Frankrike, och någonstans på vägen väcktes tankarna om faktiskt kunna bli konstnär. Så småningom gick flytten till Ungern där studier vid ungerska konstakademien ledde till en magisterexamen i måleri.

Åsa har genom livet som konstnär förärats flerfaldigt med priser och stipendier och har många utställningar på sitt CV. Åsa bor idag i Mariestad. Hon har rötter i Värmland och är förutom sin konstnärliga examen även barnmorska och doktorand vid den nya forskarutbildningen på Institutionen för hälsovetenskaper på Högskolan i Skövde.

Inspirationen hämtar Åsa, likt många andra konstnärer från naturens skiftningar. Hon beskriver; ”Jag hämtar inspiration i naturen, särskilt vårljuset är inspirerande att fånga, med oljefärg på duk, utomhus med staffliet. Även människokroppen, helkropp såväl som ansikten kan inspirera mig i måleriet.”

Ta chansen och upplev Åsas kraftfulla och figurativa oljemålningar, landskap, stilleben och modellmåleri under hennes utställning på Gamla Kraftstationen.

Utställningsperiod: 1 juni – 26 juni

Hemsida: www.leanderz.com

Facebook: https://www.facebook.com/LeanderzART

Instagram: @asaleanderz

Åsa Gamgam Leanderz
Fryken