August Sandström

AUGUST SANDSTRÖM – akvarellisten som med sammet i penseldragen målar  magi av en regnig måndagsmorgon. 

August Sandström, Stockholm, växte upp utanför Östersund, är konstnären som tidigt fastnade för att teckna med blyerts och fortsatte med det under hela tonåren. Efter universitetsstudier inom Film & TV så har han arbetat som frilansande filmfotograf i 11 år. August berättar; ”Jag började måla akvarell för 4 år sedan och insåg då snabbt att jag hade stor användning av mina erfarenheter inom fotografi och mina gamla kunskaper inom blyertsteckning. Jag fastnade direkt för akvarell och har under några intensiva år av målande insett hur otroligt utmanande och spännande det är att måla akvarell. Att få berätta historier med kamera är väldigt givande på många sätt, men att få skapa något på ett fysiskt papper med pensel i handen är oslagbart.”

Inspirationen hämtar August ofta från små vardagliga scener i naturen och glesbygden. Det behöver nödvändigtvis inte vara en fin solnedgång eller en örn som flyger över en spegelblank sjö. August menar att naturen egentligen ofta är ganska tråkig och anspråkslös, men på sitt vis också kan vara väldigt fint.

Om man är bekant med landsbygden och skogarna längs Europaväg 45 från  Sunne i söder och Strömsund i norr så kan man eventuellt känna igen sig i Augusts motiv som är hämtade från Värmland, Dalarna, Härjedalen och Jämtland.

”Det är jättefint med solnedgångar och vackra blommor, men personligen så föredrar jag att måla en regnig måndagsmorgon i en del av skogen som inte fått så mycket uppmärksamhet.”

Utställningsperiod: 29 juni – 24 juli

Hemsida: augustartwork.com

Instagram: @august.artwork

Tips på olika länkar:

Liron Yanconsky Youtube Channel
https://youtu.be/DzDdla21OFI?si=t9lJoNwwOVo6r7iE

Akvarell Event 2023 – Instruktör
https://akvarellevent.se/larare/august-sandstrom/

Gäst hos “Akvarell-samtal” Youtube
https://youtu.be/tyHEbadSXcg?si=YUjDUnRsfd6UL_RH

“Featured Artist” hos Winsor & Newton
https://www.winsornewton.com/row/articles/artists/featured-artist-august-sandstrom/

August Sandström
August Sandström verk