Chantal Guyot

CHANTAL GUYOT – konstnären från Malmö och Schweiz som målar med musik och sänder budskap om värderingar i en komposition av färger.

Chantal Guyot bor i Malmö, men föddes i Schweiz, och redan som liten stod det klart att hon skulle välja ett kreativt yrke. Efter skolan valde hon den grafiska inriktningen och hon studerade på konstskolan i Zürich. Chantals föräldrar, skolan och vänner uppmuntrade henne under hela uppväxten att fortsätta med skapandet. När hon för snart tjugo år sedan kom till Sverige, var det maken som uppmuntrade henne att ta steget och börja ställa ut.

Chantal jobbar idag som formgivare och trivs bra med det, men det går ändå inte att jämföra med den glädje och energi som genereras när hon skapar sin egen konst. Drivkraften är kopplad till värderingar och möjligheten att förmedla budskap, men också att väcka tankar som påverkar andra människor. ”Inspirationen är livet självt, beskriver Chantal. Att reflektera över mig själv och kunna uttrycka mina känslor och värderingar.”

Chantals verk präglas av färg och form. Ibland mjuka nyanser, ibland tuffa kontraster, men alltid toner som samspelar och harmoniserar med varandra. Chantal säger att eftersom hon jobbat så länge med grafik och design så har det nog blivit de viktigaste komponenterna i hennes bilder. Oftast använder hon akryl men blandar gärna olika tekniker som collage, oljekritor, sprayfärg m.m. Chantal berättar att den gemensamma nämnaren är att samtliga verk tillkommit genom att ”måla med musik”, och lite poetiskt beskriver hon att det är som att skapa en komposition med färger.

Du som besöker Sommarsalongen på Gamla Kraftstationen kan förvänta dig att uppleva verk som beskrivet ovan; kontrastrik konst i storformat i en variation av färg och form som alla väcker tankar och förmedlar budskap. Ta dig tid att gå på upptäcktsfärd i en färgstark konstupplevelse!

Utställningsperiod 26/5 – 28/8

www.chantalguyot.com