Daniel Engström

DANIEL ENGSTRÖM – konstnären från Forshaga som har ett rikt inre och som älskar känslan av att försvinna in i det konstnärliga flowet.

Daniel Engström från Forshaga har alltid haft nära till kreativitet och skapande. På olika sätt och i olika perioder har han utövat varianter på sitt konstnärskap. I ungdomen dominerade skrivande och musikaliskt utövande. Senare ägnade han sig åt glasgravyr och sandblästring/djupblästring av tjockt planglas. Måleriet är en relativt ny resa för Daniel som beskriver att måleriet kom till honom för några år sedan då han genomgick en riktigt svår period i livet. I målandets kreativa process fann han ett andrum.

”De gemensamma nämnarna i allt mitt skapande är att jag lär mig själv, och att jag älskar känslan av att försvinna in i det jag gör. Tid och rum upphör och man är bara sitt eget flöde.”

Daniel beskriver att han har ett rikt inre liv och att alltid det finns en tanke, en känsla, en bild, en text eller en melodi som pågår i sinnet och han tror att känslorna i det är starkt förknippat med skapandet helt enkelt.  Daniel känner även stor inspiration av stora öppna vidder i naturen. Han har en förkärlek till kustvyer med mulet väder, men även en rostig container eller ett dött träd i skogen kan få fart på kreativ tanke och känsla.

Daniel målar i akryl, men spår av sand, spackel, väggfärg och slagmetaller kan förekomma. ”Jag dras ofta till operfekta och lite stökiga abstrakta landskap, men jag vill att det ska finnas ett ljus och ett lugn över helheten. Det hoppas jag kunna förmedla till dig som besöker utställningen.”

Som initiativtagare till Art for ALS Awareness fick Daniel en hel del uppmärksamhet mellan 2021–2023. Där igenom sålde han sina målningar och donerade intäkterna till forskningen för sjukdomen ALS.

Utställningsperiod: 1 maj – 21 juli

Hemsida: www.konst.se/engstrom           

Instagram: @engstromskap

Daniel Engström
Konstverk