David Tedfeldt

DAVID TEDFELDT – bildkonstnären från Karlstad som målar fritt, intuitivt och låter olika berättelser utspela sig i verken.

David Tedfeldt, från Karlstad, är verksam som konstnär sedan ungefär tjugo år tillbaka och beskriver att han är konstnär eftersom möjligheterna att uttrycka sig genom konsten oändlig!

David arbetar framför allt med måleri. Ofta med naturen och landskapet som utgångspunkt. ”Där kan jag sedan låta olika berättelser utspela sig,” berättar David som tycker om att arbeta fritt, intuitivt och att utforska färgen och måleriet som uttryck. Andra inspirationskällor är såväl den vanliga vardagen liksom musik, film och litteratur.

David har flera utbildningar bakom sig. Han har till exempel läst bild och form på Lunnevads folkhögskola och måleri på Domen konstskola i Göteborg. Han finns också representerad med offentliga verk i flera regioner och kommuner och har genom åren belönats med en låg rad stipendier.

Under utställningen på Gamla Kraftstationen får besökaren möta Davids karaktäristiska måleri i akryl och gouache. Verk som tål att betraktas länge.

Utställningsperiod: 1 maj – 21 juli

Hemsida: davidtedfeldt.se 

Facebook: DavidTedfeldtBildkonst

Insatagram: @tedfeldt_bildkonst

David Tedfeldt
Bortanför öarna III