ENEIDA GRENEGÅRD

ENEIDA GRENEGÅRD –  den färgfulla konstnären som har en förkärlek till kor och som fyller hjärtat med livet.

Eneida Grenegård från Karlstad är en helt vanlig tjej som nyligen tagit studenten och som nu fyller sina dagar med ett kreativt jobb och massor av arbete med djuren, både tama och vilda, hemma på gården.  Andra intressen är böcker, teater och musik. En passion är att måla! Akrylmåleriet är hennes medium. Verken är ofta mättade av tjock färg i många lager. Kulörerna är många, precis som allt det som inspirerar Eneida i hennes konstnärskap. Hon målar helst djur och natur, men också sådant som finns inuti henne. En källa till kraft.

Eneidas enorma kärlek och fascination av kor är inget att ta miste på. Kanske är det också därför som hon för en tid sedan producerade boken Kohjärta. Eneida är både författare och illustratör till boken som innehåller många målningar och massor av ko-poesi. Boken har blivit mycket omtyckt och omtalad.

Eneida beskriver sin bok så här; ”Boken Kohjärta handlar om kor. Jag älskar kor. Kor är som vi. Glada och luriga och vanliga och annorlunda. Jag är också lite annorlunda. 22q11 deletionssyndrom. Adhd. Dysfagi och dyspraxi. Och mitt hjärta var trasigt när jag föddes. Det gick att laga. En himla tur. Nu kan jag fylla det med livet. Allt roligt som finns. Kanske tycker du mina tavlor är roliga? Kanske sorgsna? Kanske känns dom? I hjärtat. Hoppas det!”

Under Hösten möter du Eneidas karaktäristiska, färgsprakande akrylmålningar som hon hoppas ska locka betraktaren att känna både sorgsenhet och värmande glädje. Boken Kohjärta kommer finnas till försäljning i shopen.

Start utställning: 30 september 2023

Instagram: @eneidagrenegard

Facebook: eneida böcker och konst