Fabian Wippert

FABIAN WIPPERT – formgivaren från Olsäter och Tyskland som målar och täljer in magi och spänning i sina unika förgyllda guldvalar.

FABIAN WIPPERT, är född och uppvuxen i Tyskland, men bor sedan förra året i Olsäter, Värmland.  Fabian har arbetat som grafisk formgivare i drygt tjugo år och har en förkärlek till trä och natur som tillsammans med grafiska mönster utgör ingredienserna i den konst som Fabian visar i sin utställning.

Fabian har fascinerats av valar sedan barnsben och hans träskulpturer har under åren utvecklats från enkla mytiska varelser till en mer konkret form förknippad med valen efter att han lärde sig tälja. Materialet är drivved funnen vid vattnet eller fallna grenar och ved från skogen. Formen och karaktären utvecklas ofta i bearbetningsprocessen. Kombinationen av naturmaterialet trä, de svarta abstrakta ornamenten på vit bakgrund och guldfärg skapar å ena sidan harmoni, men å andra sidan skapar den spänning – genom kontraster mellan material, färg, enkelhet och komplexitet.

Fabian berättar; ”Både användningen av trä och ornamentik i konsten går tusentals år tillbaka i tiden. Trä är förmodligen ett av de äldsta materialen som används för att skapa konst. Utsmyckningar finns i alla tidsepoker och kulturer. Guld tillför konsten både värdefullhet och något magiskt och fascinerande.”

Låt din fantasi smekas med i de mjuka formerna i Fabians träskulpturer som fått namnet Guldvalen.

Utställningsperiod: 1 juni – 26 juni

@fabianwippert

Fabian Wippert
Träskulpturer