Jenny Blom

JENNY BLOM – den experimentlystna konstnären från Munkfors som drivs av nyfikenhet och som sänder budskap om att andas in, andas ut.

JENNY BLOM, från Munkfors, har tjugofem års erfarenhet av måleri i olika tekniker.  Hon älskar att experimentera med olika material, och favoritteknik ändras från dag till dag. Ibland är det akryl, ibland akvarell, och just nu är det en period där olja är roligast. ”Jag drivs av nyfikenhet och experimentlusta. Motiv som inspirerar kan variera, men jag återkommer alltid till naturen. I naturen hittar jag mitt lugn, både i verkligheten och i skapandet”, berättar Jenny.

Jenny, har för sitt måleri och kreativa engagemang har förärats stipendium och utmärkelser. Hon är i grunden utbildad dekorationsmålare, och blev 2005 först i Sverige med att få det internationella certifikatet QDP, Qualified Decorative Painter. Till vardags så arbetar hon som lärare på Geijerskolans konstlinje med olika skapande tekniker

Det egna skapandet är en viktig källa till energi, berättar Jenny som också beskriver hur skaparbubblan är ett andrum för återhämtning. Familj och barn tillsammans med ett aktivt föreningsliv har gjort att den kreativa sidan fått ligga lite på sparlåga under de senaste åren, säger Jenny som nu sakta men säkert återigen ger sig tid till sitt eget måleri! För Jenny har de senaste åren dessutom inneburit en kamp mot ett utmattningsymtom som knackat på och med ett stråk av vishet säger hon; ”Jag behöver ständigt påminna mig själv om att sakta ner, andas, känna in.”

Jenny visar under sin utställning en serie oljemålningar på temat Breathe in Breathe out. Ett budskap som troligen många kan ta till sig.

Utställningsperiod: 1 juni – 26 juni

Facebook: Ateljé Jenny Blom

Jenny Blom
Oljemålning