Kerstin Wessberg och Annika Eriksdotter

KERSTIN WESSBERG & ANNIKA ERIKSDOTTER – konstnärsduon som trakterar såväl måleri och fotografi som textil och skulptur och som bjuder in betraktaren till vardagens alla känslostämningar.

Under höstsalongen visar Kerstin Wessberg och Annika Eriksdotter sitt gemensamma konstprojekt. Utställningen ”Idag hände inget speciellt” bygger på Annikas och Kerstins berättelse tillsammans, där en dag i livet växer fram. Här möts vardagens känslostämningar genom måleri, fotografi och textil skulptur. Välkommen att kliva in i upplevelsen!

KERSTIN WESSBERG

Kerstin är konstnär från Karlstad. Kerstin som i grunden är socionom jobbade länge som personalvetare började måla för att få ha något eget. ”Något som bara jag bestämmer över. Vilken glädje med färgerna och formerna! En oändlig upptäcktsfärd, både i vad jag ser, upplever och finner i min fantasi”, berättar Kerstin.

Måleriet har funnits där länge och hon berättar att hon fick en fin grund på Karlstad Fria Målarskola i slutet av nittiotalet. Senare har hon kompletterat med oräkneliga målarkurser. Idag är Kerstin konstnär på heltid och hon har flerfaldigt med stipendier i sitt CV. Den egna ateljén har hon hemma i bostaden på Romstad.

Kerstins motiv växlar mellan människor, djur och natur. Det kan vara helt vardagliga scener men också i sagans eller fantasins värld. Inspirationskällor är både expressionister, naivister och folkkonstkonstnärer från alla tider och hörn av världen. Teknikerna är kritor av alla de slag, akryl och äggoljetempera som hon tillverkar själv.

kerstinwessberg.se

Facebook: Kerstin Wessberg måleri
Instagram: kerstinwessberg

ANNIKA ERIKSDOTTER

Annika är konstnär med inriktning på fotografi, broderi och mixedmedia. Hon är även konstpedagog och skolkonstnär på Kronoparksskolan i Karlstad. Annika både bor och har sin ateljé i Skoghall. Hon finns representerad på ett 40-tal olika platser och har förutom deltagande på mängder av olika utställningar har hon även gett ut ett flertal fotoböcker. Förra året tilldelades Annika Åke Lekmans resestipendium från Värmlands Konstförening för att ställa ut fotografier från boken ”I den djupa skogens famn” på Svenska klubben i Paris, samt presentera boken på POLICOPIES under Paris Photo (genom SFF). Boken fick också ett hedersomnämnande Vackraste Värmlandsboken 2022 från Föreningen Värmlandslitteratur, för sin layout.

Annika har en bred kunskapsbas att stå på med bland annat studier i textil, konst- och bildvetenskap, konstpedagogik och fotografi. Inspirationskällan i skapandet finns i vardagen, berättar Annika. Möten med människor ger henne uppslag liksom hennes egna upplevelser av skogen.

annikaeriksdotter.com

Blogg: annikaeriksdotter.blogspot.com

Instagram: annikaeriksdotter

Start utställning: 30 september 2023