Kila Design

KILA DESIGN, CECILIA CLAESSON – smyckeskonstnären från Horred som formar nytt liv i retroporslin och som förmedlar glädje och positiv nostalgi.

Cecilia Claesson från Horred i Västergötland berättar att kreativa sysslor alltid har legat henne varmt om hjärtat. När barnen var små var hon hemma med dem många år och hade då tid och utrymme att ägna sig åt det hon tyckte allra mest om; Att skapa. Med sig har hon en tvåårig estetutbildning på Helsjöns Folkhögskola.

Hon har genom åren ägnat sig åt att måla, fotografera, dreja och skulptera i lera, sticka, virka och sy. 1996 kom hon på idén att tillverka smycken av retroporslin. Tekniken lärde hon sig på egen hand. Bland kaffekoppar och fat från förr blev Cecilia fast och företagandet tog fart efter att ha deltagit på en lång rad hantverksmässor. I fler år såldes Cecilias smycken på Designtorget samt i många andra butiker runt om i världen. Cecilias smycken har även uppmärksammats i en rad tidskrifter som Gourmet, Elle Interiör, ICA-kuriren, Sköna hem och Living.

Cecilia har en stor skaparglädje. När hon får en kreativ idé så vill hon gärna utföra den direkt.  Hon berättar; ”Jag blir mycket inspirerad av mönster på porslin, särskilt om jag hittar någon ny dekor som jag aldrig sett tidigare. Det är en rolig utmaning att hitta det perfekta snittet för just det mönstret till ett visst smycke. Vackra, färgglada textiltryck är ofta det som jag kombinerar med mina smycken. Där färg och form tillsammans lyfter smycket. ”

Cecilia hoppas att du som besöker hennes utställning ska uppleva glädje, igenkänning och positiv nostalgi, men också att du tilltalas av formspråket och hantverket.

Utställningsperiod: 1 maj – 29 september

Hemsida: www.kila.nu

Instagram: @kiladesign

Cecilia Claesson