Lennart Nilsson

LENNART NILSSON – natursurrealisten från Hyltebruk som bjuder betraktaren på underfundigt illusionsmåleri.

Lennart Nilsson är uppvuxen och verksam i Hyltebruk i Halland. Som ung jobbade Lennart på sin fars verkstads-plåtslageri, som det var tänkt att han skulle ta över. Fritidsintressena var motorcyklar och bilar, och sedermera så började han också måla i olja på kvällarna.
”När jag upptäckte Salvador Dalìs surrealistiska målningar blev jag såld, att kunna måla på det viset mellan dröm och verklighet tilltalade mig,” berättar Lennart som började måla mer och mer, gick på kvällskurs i oljemålning och började så småningom att ställa ut. -83 hade han sin första separatutställning och sedan slutet av 80-talet har han kunnat arbeta som konstnär på heltid. Lennart är autodidakt.

På sitt cv har Lennart mängder av utställningar i olika länder och han finns representerad hos Statens konstråd, i flertalet kommuner och regioner. Han leder också kurser i oljemålning.

Oftast arbetar Lennart med olja på duk, men har även designat glas, gjort offentliga utsmyckningar i både brons och i trä. Hans målningar har alltid haft en form av underfundighet, ofta med trompe I`oeil effekt. Trompe l`oeil är ett tredimensionellt illusionsmåleri som användes redan under antiken. Lennart blandar stilleben och naturmåleri i sina bilder.

Under utställningen på Gamla Kraftstationen får du uppleva Lennarts karaktäristiska illusionsmåleri med inslag av både wow-känsla och humor. Dessutom visar Lennart ett antal små färgglada glasskulpturer.

Utställningsperiod: 1 maj – 21 juli

Hemsida: www.ateljenilsson.se

Facebook: Lennart Nilsson art

Instagram: @lennartnilssonart

Lennart Nilsson
Konstverk