Louise Warnqvist

LOUISE WARNQVIST – den äventyrliga konstnären från Hammarö och som ser färgen och formen som sitt språk.

Louise Warnqvist bor och arbetar i sin ateljé hemma på Hammarö. När hon inte målar så seglar hon och hennes man jorden runt. Louise berättar att de kommit till Australien i sin jorden-runt-färd, och i den här segelsäsongen går resan vidare mot Thailand. Louise är också yrkesverksam, i lagom mängd, som kontaktlinsoptiker. Louise har alltid haft pennor, och penslar i närheten, men i yngre år ägnade hon sig inte alls åt måleri. Men nu, när hon har mer tid, så kan hon inte låta bli. Louise har gått många kurser både i Sverige och i Danmark.

Louise älskar naturen. Skog och vatten, regn och vind. Den stora inspirationen är vädret förklarar hon och fortsätter; ”Vi bor intill vår skog och våra klippor vid Vänerns strand. Mer behövs inte för att inspireras.”

Louise använder olika tekniker som kritor, tusch, gouache och akryl.  Hon målar på duk, akvarellpapper och lumppapper och som verktyg använder hon såväl sushipinnar och nålar som sina egna fingrar. ”Jag ser färg och form som mitt språk, inte föreställande, utan gärna med detaljer som man kan titta på länge”, säger Louise som förgyller Gamla Kraftstationen med abstrakta verk som tål att betraktas.

Utställningsperiod: 1 maj – 21 juli

www.louisewarnqvist.se

Louise Warnqvist
Konstverk