Mats Nyman

MATS NYMAN – den utforskande konstnären från Karlsborg som fantasifullt tänjer på gränserna inom 3D och digital grafik.

Mats Nyman från Karlsborg i Västra Götaland upptäckte tidigt en passion för keramik och odlade sina färdigheter som autodidakt. Med orubblig beslutsamhet etablerade han egen keramikverkstad och skapade en rad unikt designade produkter kända i hela landet.

Senare gav sig Mats och hans fru ut på en ny satsning och under två decennier ägde och drev de ett konstcafé som blev ett älskat nav för konstnärer och konstentusiaster. Nu bygger Mats vidare på framgången med konstcaféet och driver bed and breakfast som integrerar boende med konstupplevelser signerade Mats Nyman.

Att tänja på gränserna för det konstnärliga uttrycket är något som Mats drivs av. Han har fördjupat sig i 3D- och digital grafik. Genom att kombinera traditionella keramiska tekniker med innovativa verktyg skapar han visuellt fängslande verk, som kännetecknas av starka färger och fantasi. Verk som Mats hoppas väcker känslor, kittlar fantasin och skapar förundran hos betraktaren. Inspirationen hämtar Mats från personliga möten och han låter sina konstverk spegla egna livserfarenheter.  Genom utforskandet av 3D och digital grafik lyfter han sin konst till nya dimensioner och beskriver att han utnyttjar kraften i att väcka känslor men också kraften i att inspirera de som möter hans arbete.

Under utställningen får du som betraktare möjlighet att gå på upptäcktsfärd i Mats värld av färg, fantasi och förundran.

Uställningsperiod: 1 maj – 21 juli

@mats_nyman

Mats Nyman
A teaste of life x