Mimmi Scheibe

MIMMI SCHEIBE – akvarellisten som fastnat i barndomens trender och levererar hundra procent färgstark retrokonst.

MIMMI SCHEIBE, konstnär och sjuttiotalist från Nyköping som litegrann har fastnat i sin barndoms trender, prylar och minnen; Rödblanka träskor, myggbett, raketost, läppglans med äppelsmak, ABBA och festmiddag med elefantöra och pommes.

För några år sedan kände Mimmi att hon saknade bilder på sådant hon mindes från unga år. Då det inte fanns dokumentation eller fotografier började hon måla av prylar och minnesbilder som hon hade. Inom konsten är Mimmi stolt autodidakt och hon känner att hon på sätt och vis utbildar sig varje gång hon har penseln i sin hand.

Från föräldrarna, som var ritare och reklamare, har hon ärvt kärleken till bild, färg, form och design.  Skapandet var en naturlig del av barndomen. Som barn tecknade Mimmi mest porträtt och djur i blyerts. ”Jag låg där på golvet, tuggade Jenka och ritade tills armarna domnade.”

Inspirationen kan komma av att hon får syn på något som hon känner igen från uppväxten. Och Mimmi berättar; ”Blixtsnabbt färdas jag tillbaka i tiden till då jag kanske lekte med den, eller den trend som fanns kring saken. Annat som inspirerar mig är alla samtal med vänner, familj och kollegorna kring kaffebordet. Ni vet dom där samtalen som börjar med: -Kommer ni ihåg…”

Mest skapar Mimmi ändå för sitt eget höga nöjes skull, och hon förklarar att hon har så roligt där vid ritbordet med sin färg och sina minnen. Tekniken är akvarell. Med mycket färg i penseln och i många lager skapar hon färgstarka motiv. Temat är alltid: ”Konst du minns.”

Du som besöker Mimmis utställning under hösten kommer få en rejäl nostalgitripp med hundra procent retro, och kanske känner och reagerar du, precis som många andra; -Ja just ja, precis så var det!

Start utställning: 30 september 2023

mimmisretroart.se

Instagram: mimmischeibe

Facebook: mimmisretroart