Rawsculptor

RAWSCULPTOR, Kristian Saapunki – skulptören från Göteborg som fantasifullt formar liv och lust i skrot och lera.

Kristian Saapunki, känd som Rawsculptor, är en skulptör som bor i Göteborg. Kristians konstnärliga resa började i ett intresse av att utforska olika material och tekniker, vilket ledde till en livslång passion för skapande. Kristian är självlärd och hans konst har utvecklats genom experimenterande. För ungefär åtta år sen började han skulptera. Han använder skrot av olika slag som han binder samman med ståltråd. Ofta i kombination med lera. Ibland när Kristian hittar en bit skrot ser han direkt vad det skulle kunna bli.  ”Jag strävar efter att fånga det fina och spännande i naturen med material som säger något om tiden som mina verk är skapade i”, förklarar Kristian.

Kristian berättar att naturen, vilda djur, musik, film, livet och tillfälliga ögonblick i vardagen fungerar som källor till kreativitet. Egentligen allt som väcker en tanke ger också upphov till inspiration.

I utställningen får besökarna ta del av fantasifulla djurskulpturer. En mångfald av arter utlovas. Från små och anspråkslösa till stora och imponerande. Upplev en råtta med ryggont, en snigel som har hittat ett nytt hus, ett djuphavsmonster, eller en spindel i galaxen…

Utställningsperiod: 1 maj – 28 maj

Hemsida: www.rawsculptor.com

Instagram: @rawsculptor

Kristian Saapunki
Härjad råtta