Sara W Nelin

SARA W NELIN – den underfundiga konstnären från Sollentuna som bjuder delikata illustrationer med såväl lekfullhet som sensmoral.

Sara W Nelin, konstnär från Sollentuna började teckna så snart som hon kunde greppa en penna. Ibland får hon frågan om när hon började rita, men då är svaret snarare att hon aldrig har slutat. Sin första utställning hade hon för elva år sedan och efter det har det blivit mängder av egna utställningar, grupputställningar och jurybedömda salonger. Sara är i grunden autodidakt, men efter att ha ställt ut ett par år ville hon ha en mer formell utbildning och gick då ett konstnärligt basår vid Edsviks konsthall.

Sara har provat många tekniker men landat i tusch och markers. Hennes konst är lekfull och titeln är en viktig del i verket. Sara tycker om att leka med ord. ”Även om bilderna är glada så kan skälet till att bilden blir till ha en mer allvarlig språngbräda; som utanförskap, psykisk ohälsa och sociala mediers inverkan på vårt mående”, berättar Sara.

Sara inspireras i själva processen. Medan hon gör en bild vandrar tankarna vidare till nästa bild och hon har en lapp på skrivbordet där hon fyller på med idéer så att hon inte ska glömma bort dem.

Det finaste Sara vet är när hon står i en utställningssal och hör besökare som går runt och skrattar högt för sig själv. ”Man blir väl konstnär för att beröra och väcka känslor och den finaste känslan jag vet är glädje.”

Under sommaren finns Saras underfundiga illustrationer att betrakta, och hon hoppas att besökarna har en go känsla i magen och ett leende på läpparna efter att ha upplevt hennes del av Sommarsalongen.

Utställningsperiod 18 maj – 17 september 

www.tavelskojare.se

www.facebook.com/tavelskojare

@sarawnelin