Things I Have Drawn

TOM CURTIS – den digitala konstnären från Buckinghamshire som låter barns teckningar bli till verklighet genom den kreativa instagramsuccén THINGS I HAVE DRAWN.

Tom Curtis är en digital konstnär som även jobbar som marknadsföringschef på ett företag i London, men har i grunden en akademisk konstexamen. Han bor med sin fru Becky och sina söner i en by i Buckinghamshire. Med glimten i ögat har ändå Tom Curtis mest blivit känd som ”pappan” bakom Things I Have Drawn, en värld där barns teckningar och fantasier blir till verklighet.

Things I Have Drawn började 2015 som ett roligt litet projekt mellan Tom och hans då 6-årige son, Dom. När Tom såg de bisarra men också fantastiska djur som Dom ritade, fick Tom en tanke; Tänk om barnen har fattat rätt? Tänk om sakerna de ritar faktiskt ser ut så? Tänk om det är vi vuxna som inte ser världen ordentligt? Och så började han mödosamt förvandla några av Doms teckningar till fotografier som ser ut att vara verkliga men där formen på djuren är exakt så som Dom ursprungligt hade ritat. Efter att ha delat de lustiga bilderna på nätet blev de snart virala – de visades på TV, i tidningar och på webbplatser över hela världen.

Året därpå hade Doms yngre bror, Alistair, hängt med i det roliga, men med sin egen unika fantasi och ritstil. Sedan dröjde det inte länge innan Things I Have Drawn hade förvandlats till något mycket mycket större, med föräldrar från hela världen som skickade in sina barns teckningar.

Även om Dom och Al nu är för gamla för att bidra med sina egna teckningar, har Tom massor av gamla i byrålådan som han kan addera till alla dem som i en strid ström skickas in från begåvade unga konstnärer från hela vårt stora jordklot. Under de senaste åtta åren har Tom skapat hundratals varelser, fordon och människor. Han har även arbetat med stora organisationer och företag som Gucci och WWF i processen.

Things I Have Drawn har idag nästan en miljon följare på Instagram.

På Gamla Kraftstationen visas nu ett urval favoriter ur konstkonceptet Things I Have Drawn. En utställning som verkligen lockar till både glädje och skratt!

Utställningsperiod: 1 maj – 29 september

Instagram: @thingsihavedrawn

Website: www.thingsihavedrawn.com

Tom Curtis
Dog bird
Lion face