Ullting

ULLTING, CARINA HAGLUND – ullkonstnären från Skacksjö som designar med passion för natur, geometri och retro.

Carina Haglund, känd under namnet UllTing är konsthantverkare och filtmakare med säte på den värmländska landsbygden Skacksjö i Östra Ämtervik. Hennes första kontakt med tovning var genom en kvällskurs. Ljuv musik uppstod och kärlek till såväl material som teknik blev ett faktum.

Carina beskriver att ullens möjligheter är outsinliga och helt enkelt spännande att utforska. Det finns en mångfald kvaliteter på ull som passar för olika ändamål. Teknikerna går att variera i det oändliga och naturmaterialet passar till både konst och bruksföremål 

Genom utbildningar på bl.a. Handarbetets vänner, Linköpings universitet och Sätergläntan (institut för slöjd och hantverk), Kyrkerud och Eskilstuna folkhögskola har Carina skaffat sig en bra utbildning och gedigen kunskap. Värt att berätta är hon även fått måtta utmärkelser och stipendier. 

Carina berättar; ”Min inspiration hämtar jag från naturen, geometriska former och retromönster. I tekniken tovning utgår jag från kardad ull som tillsammans i olika lager arbetas ihop med vatten och tvållösning till ett fast föremål. 

Under utställningen kan du uppleva stora tovade mattor tillsammans med krukor och kuddar i svensk ull. 

Utställningsperiod: 29 juni – 24 juli

Hemsida: www.ullting.se

Instagram: @ullting

Ullting, Carina Haglund